Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2695 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2699 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3581 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/framework/functions-wordpress.class.php on line 258 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 536 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 537 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 539 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 554 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 557 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 87 Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 111 Landsbyklynger | Livet i Vandkanten
Gamle pallerammer fungere som kompostbeholder. Foto: Jacob Vinjegaard
10 ting du IKKE skal gøre i haven netop nu
26/03/2017
Paradise Hotel 2017 på TV3
Bonderøven tjekker ind på Paradise Hotel
03/04/2017

Du er ikke alene – tralalalalalaj

De forskellige landsbyer var godt repræsenteret. Foto: Lilli Gruwier

De forskellige landsbyer var godt repræsenteret. Foto: Lilli Gruwier

Igår aftes, på vej hjem under stjernerne, nynnede jeg den smukke sangtekst af Sebastian `Du er ikke er alene`. Jeg er nemlig ikke den eneste der kæmper, for at vise omverden hvor godt vi har det, herude i udkanten, vandkanten.

Landsbyklynger er et nyt initiativ, der arbejder for at styrke landsbyudviklingen. Ved at slå flere landsbyer sammen til en klynge der kan styrke hinanden og samarbejde. I søsterkommunen Syddjurs har de med stor succes længe arbejdet i den retning, og nu følger Norddjurs altså også trop.

Læs mere om landsbyklynger her.

Igår afholdt MiN, Midt i Norddjurs en introaften. Invitationen var dejlig ukonkret, men ideerne der kom på bordet dejlige konkrete.

Den største åbenbaring, og en pointe der flere gange blev understreget, er vigtigheden af ildsjæle. De er bare altafgørende for at gennemføre de gode projekter. Men ildsjæle gør det ikke alene, der skal også være opbakning, positivitet og tilslutning bag.

Jeg var lidt bekymret for at skulle bruge 2.5 time på at sniksnakke om alt det dårlige vi har nu,og hvordan det var ihh så dejligt i gamle dage. Og da jeg så tegnene på at vi skulle igang med kuglepen og post-it´s tænkte jeg “åhh nej…”.

Men, min bekymring blev til skamme, mødet blev holdt i skarp snor med en tidtager der ikke var bange for at afbryde de gode snakke, og en kaospilot der rent faktisk fik samlet op på de gode snakke. Disse stramme ramme kan være en udfordring for en vis del af deltagerne (uhh, det er svært at sige det her uden at aldersdiskriminere), men for mig var det meget effektivt, og fik mig til at føle mig tryg i situationen. Der var styr på det, og andre vil også gerne udkanten!

En anden bekymring var, at nu kommer der nogen udefra og vil fortælle os hvordan vi skal leve vores liv her i udkanten. Et eller andet abstrakt akademikerpolitikerhalløj. Den slags findes også, og er nok nødvendige, men det rammer ikke mig i hverdagen. Her tænker jeg fx på Danmark på Vippen.

Men tværtom blev vi faktisk spurgt.

Det viste sig at der grundlæggende var 5 elementer der gik igen på de famøse post-it´s.

  • Kommunikation, både internt og eksternt. En fælles platform, både til indbyggere og til turister.
  • Modtagelse af tilflyttere. En mulepose med lokale åbingstider, specialiteter, en kontaktperson.
  • Transport. Cykelstier, delebiler, apps.
  • Samvær. Fællesspisning, mobilbar, vandrende marked, fælles gåture, åbne værksteder.
  • Skole og dag-institutioner. Fællesskab og styrke. De er bare hammer vigtige!

Jeg havde, som den naturglade biolog jeg er, også Åben Natur på listen, men det ligger nok så dybt i os, at det ikke prioriteres i denne sammenhæng.

Jeg har selv skrevet en lille top 10 over det bedste ved at bo i Udkanten, læs dem her.

Især det med kommunikation og samvær er interessant. Forledendag hentede jeg appen FAMITOOL der viser familier vej til børnevenlige arrangementer. Men som så mange andre af den type apps, er Djursland helt blank.

En anden sjov ting. Jeg er vokset op med Københavnerforældre (ok, de kommer godt ok slet ikke fra København, men for jyder er alle sjællændere københavnere). Accenten kunne jeg genkende hos flere af deltagerne, både de gamle og de nye tilflyttere. Min far plejer at sige, at

han har endnu mere ret til at være her på Norddjurs, end de familier der har boet her i 4 generationer, han har nemlig aktivt VALGT at bo her. Jeg er så heldig at jeg både er egnsfødt og tilflytter. Så jeg må have dobbelt så meget ret til at bo her.

Jeps, der sker ting og sager i vores udkant, og jeg lover at følge op!

PS. Husk at du under kommentarer kan tilmelde din email, så får du besked i indbakken, hver gang der er nyt på bloggen! Smart ikke?

 

Det ellers gode initiativ Famitool viser "ingen aktiviteter". Måske det kommer med tiden.

Det ellers gode initiativ Famitool viser “ingen aktiviteter”. Måske det kommer med tiden.

Smukke omgivelser på Mosebrugscentret, Stenvad. Foto: Lilli Gruwier

Smukke omgivelser på Mosebrugscentret, Stenvad. Foto: Lilli Gruwier

Hvad er vigtigt for et godt liv på landet? Foto: Lilli Gruwier

Hvad er vigtigt for et godt liv på landet? Foto: Lilli Gruwier

 

 

 

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

1 Comment

  1. Hanne Gruwier Mogensen says:

    Spændende blok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *