Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/framework/functions-wordpress.class.php on line 258 Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 111 Udfordringerne ved udkantsdating tages nænsomt under behandling i tv-2 succesen "Landmand søger kærlighed" | Livet i Vandkanten

Udfordringerne ved udkantsdating tages nænsomt under behandling i tv-2 succesen “Landmand søger kærlighed”

Turister i vandkanten
15/09/2017
Kronhjorten brøler. Foto: Lilli Gruwier
Dagen startede med trafikprop og trafikdrab
09/10/2017

Udfordringerne ved udkantsdating tages nænsomt under behandling i tv-2 succesen “Landmand søger kærlighed”

Landmand søger kærlighed på tv2

Landmand søger kærlighed på tv2

Dating er ikke nemt. Udkantsdating er slet ikke nemt.

Mængden af datingprogrammer i fjernsynet har efterhånden overgået mængden af madprogrammer, og grænserne rykkes hele tiden.

I starten var vi forfærdede over fuldemandskys på Paradise Hotel. Nu kan du deltage i alt fra ægte ægtskaber til dates med en fremmed(og 32 kameraer) eller tage på en ukendt rejse med en ukendt person. For få år siden kendte vi alle “nogen” der havde fundet hinanden *indsæt gisp* på internettet. Datingsider med novellelange profiltekster og tests til at tjekke sammenligningsheder.

Dating er flyttet fra hal-baller til en middag og en film til dating.dk til tinder.

Jeg har følger troligt med i Tv2-succesen Landmand søger kærlighed  der kører på 4 sæson, og er en slags Bonderøven møder Første Date møder Robinson.

Det er tydeligt at der for landmænd (og udkantskvinder) er en udfordring på dating markedet. Enten fordi de i midt-tyverne bare aldrig rigtig er kommet igang, og har mange og lange år i ensomhed bag sig. Andre er landet efter mange år i et samvær, der pludselig er blevet til at de må drikke deres morgenkaffe selv. I programmet fremhæves udfordringen ved at de er bundet af deres gård, og ikke lige kan flytte til byen hvor statistikkerne siger at de mange enlige kvinder bor.

Landmand søger kærlighed – tv2

En håndfuld single landmænd præsenteres på landsdækkede tv. Interesserede kvinder skriver et brev til dem. Landmanden udvælger en håndfuld han tager på date med. Herefter går der lidt Robinson i den, for een for en stemmes kvinderne hjem af den mere og mere blomstrende landmand. Efterhånden som antallet af kvinder falder, bryder landmanden ud af skallen, og ender med at inviterer den sidste kvinde på weekendtur. Herefter er det op til parrene selv enten at leve lykkeligt, lade det glide ud eller helt stoppe relationen. Det hele følges af et hold af professionelle tv-folk, kameramænd, lydfolk, producenter, værtinder, runnere der søger for kaffe mm.

Jeg håber der kommer endnu flere sæsoner, for det virker bare. Det er rigtig godt tv, og man har indtryk af at både landmændende og kvinderne er i gode hænder, både under og efter programmet, og der er da endt i både et par børn og bryllupper i tidens løb.

Læs mere om et andet tv-2 program “Hjem til Gården” her.

Kærlighed for alle?

Kærlighed er jo en finurlig størrelse, og jo længere der går mellem kærtegn, søde ord og ranke rygge, jo længere går der. Man kommer hurtigt ud af vane og trækker sig og tænker det er ikke for mig. Derfor er succeskriteriet i dette program ikke om de lige finder den eneste ene, men bare det at se hvordan de blomstrer op af den opmærksomhed og det rampelys de pludselig står i. Det er sgu smukt

Uden at der skal gå for meget psyko- og samfunds analyse i den, så er der ikke uden grund at omdrejningspunktet i dette populære dating program er landmænd og ikke bymænd. Landmænd bor i langt de fleste tilfælde uden for byerne, langt ude på landet. Der hvor markerne er. Der er bare pisse langt alle steder hen, og koncentrationen af mennesker af bare lavere end inde i byen. Det er faktum.

Hvad med kvinderne?

Single-Kvinder på landet er ramt af nøjagtig de samme udfordringer som mænd. Lang transporttid, fuldtidsarbejde, børn, en græsplæne der skal slåes, veninder der skal drikkes kaffe med. I en travl hverdag er det bare ikke altid dating der er højest prioriteret når hverdagen skal hænge sammen.

Tinder i udkantsdanmark

Det er træls at være på øl-bar til kl 2 am når der ikke går taxa hjem. Det er træls at tage på kaffedate når der er 68 km hver vej. Det er træls at mødes til en gåtur i den lokale bypark, når den lokale bypark er en mørk mørk skov.

 

 

Tinder heller ikke lige det store hit herude på landet. Igen er vi udfordret af lav befolkningstæthed. Hvis man endelig får en kaffeaftale i stand, kan man enten bruger et par timer på transport, mødes ude i byen på den lokale (og eneste). Eller man kan mødes privat, med det forbehold at alle naboer, og nabolandsbyer, hurtigt spotter en fremme bil i indkørslen.

Bliver vi mærkelige og eneboer-agtige af at bo herude på landet? næh, det tror jeg sådan set ikke. Er der ikke også ensomhed i storbyen? Jovist!

Jeg glæder mig over at programmerne om landmændende er så fint lavet, det er positive historier, spændende mennesker og ægte feel-good fjernsyn, på den gode måde. Det viser en flok stærke seje mænd der aktivt vælger livet på landet, med de glæder og udfordringer der nu engang er. Jeg håber på en sæson mere, og at det kan opfordrer folk til at tage chancen for kærligheden på landet. Vi har så meget af den.

Så næste gang du møder en sød landmand eller en frisk udkantskvinde, så giv et smil, du får helt sikkert et igen.

 

 

 

 

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *