Pokémon GO Vs. Naturbasen

Kronhjorten brøler. Foto: Lilli Gruwier
Dagen startede med trafikprop og trafikdrab
09/10/2017
Valgkortet hænger klar på køleskabet. Foto: Lilli Gruwier
Det er saaaamfundets skyld #kommunalvalg2017 #letrøvenogstem
17/11/2017

Pokémon GO Vs. Naturbasen

Virkelighedens Pokémon GO. Foto: Jacob Vinjegaard

Virkelighedens Pokémon GO. Foto: Jacob Vinjegaard

Der findes en bred vifte af populære apps der simpelthen ikke virker herude i udkantsdanmark. Heldigvis findes der alternativer!

Pokémon GO

Selvom hypen efterhånden har lagt sig, er Pokémon GO stadig noget af det, der virkelig kan få folk til at få hænderne(og telefonen) op af lommen og ud på tur.

Det er et placeringsbaseret augmented reality mobilspil. Det betyder at man på sin skærm kan se en gengivelse af den virkelige verden, men at der på denne verden er placeret et lag (a la et klassisk gps look) hvor man så kan se Pokémons. Pokémons er tegneseriedyr der kan bruges til at kæmpe mod hinanden. Disse Pokémons kan man så finde og fange ved fysisk at bevæge sig rundt i byskabet med sin telefon. Og jeg mener byskabet, for i mit landskab hvor jeg bor er der åbenbart ingen Pokémons. Det er typisk ved kulturskatte, monumenter og andre seværdige steder der er placeret Pokémons, og der er ingen tvivl om at det har fået folk til at opdage steder af deres egen by, de ikke anede eksisterede. Se bare historien med Det Kongelige Biblioteks Have!

Pokémon - du skal finde dem

Pokémon – du skal finde dem

Pokémon - du skal finde dem

Pokémon – du skal finde dem

Naturbasen

Hivs man nu alligevel gerne vil ud i naturen, og finde sære skabninger kan man  hente alternativet Naturbasen, der er udviklet af Naturhistorisk Museum, Aarhus. Den er udsprunget af siden www.fugleognatur.dk. Her kan man gå på jagt efter, og registrer både almindelige og sjældne dyr, planter og svampe. Man kan også få svar, hvis man finder noget man ikke kender. Ovenikøbet hjælper man videnskaben undervejs. En ekstra smart feature er, at man kan få inspiration til netop det landskab man befinder sig i, og på den måde måske genopdage selv sin egen baghave. Du kan læse mere om app til registrering af naturen her: ANMELDELSE – 3 FORSKELLIGE APPS TIL HVERDAGENS NATURREGISTRERING

 

Svovlporesvamp - naturens egen Pokémon. Foto: Katrine Turner

Svovlporesvamp – naturens egen Pokémon. Foto: Katrine Turner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *