Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2695 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2699 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3581 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/framework/functions-wordpress.class.php on line 258 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 536 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 537 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 539 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 554 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 557 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 87 Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 111 Det er saaaamfundets skyld #kommunalvalg2017 #letrøvenogstem | Livet i Vandkanten

Det er saaaamfundets skyld #kommunalvalg2017 #letrøvenogstem

Virkelighedens Pokémon GO. Foto: Jacob Vinjegaard
Pokémon GO Vs. Naturbasen
30/10/2017
Naboens grise. De snakker altid pænt. Foto: Lilli Gruwier
SÅ TAL DOG ORDENLIGT FOR HELVEDE!!#&@¤*£”!
30/11/2017

Det er saaaamfundets skyld #kommunalvalg2017 #letrøvenogstem

Valgkortet hænger klar på køleskabet. Foto: Lilli Gruwier

Valgkortet hænger klar på køleskabet. Foto: Lilli Gruwier

Gu det ej. Let nu røven og kom ned og stem!

Jeg har selvsagt skiftet prioriteter efter at jeg har fået et barn, for hvad er det for muligheder hun har? Hvilke konsekvenser har min beslutning om bosættelse herude for hende? Hvad er det egentligt JEG sætter pris på her i udkanten? Jeg går her ude om de åbenlyse som adgang til lægehjælp, brandvæsen, politi og at vores ældre kan opretholde en værdig hygiejnestandart.

1: Mad i institutionerne. Min søster og hendes mand står hver aften og laver 7 (7!) madpakker til 4 mand. Børnene skal bruge de 5… Hvor er jeg taknemmelig for, at min datters børnehave serverer god, hjemmelavet mad. Så har jeg bedre samvittighed over at servere en omgang havregryn med mælk til aftensmad.

2: Transport. Som tidligere omtalt er den der transport bare vigtigt. Cykelstier, fleksible busruter, og brugbare stationer.

3: Refleksveste til alle. Hold nu op hvor jeg er træt af at sidde med hjertet i halsen fordi endnu en stor skolelev eller pensionist på knallert ikke mener at det der med reflekser er nødvendigt. Og hvor bliver jeg GLAD hver gang jeg i god tid kan se en cyklist i vejkanten fordi de har taget vest på. Og hvis de så også har cykelhjelm på, er det ligefør jeg stopper og giver dem et knus. Vi kan nok ikke give rådyrene veste på, så lad os alle lige huske at holde farten nede, og ikke lave hasarderede overhalinger.

4: Ro på skoleområdet. Stakkels lærer og elever. Min datters fremtidige skolevalg er en stor driver for, hvor jeg vælger at bosætte mig, og med den uro der er på området er det sgu svært at beslutte sig.

5: Plads til iværksætteri: Her er god plads, billig husleje, og der er sørme også efterhånden bredbånd hele vejen ud til landsbyerne. Der er langt til den uforpligtende kaffeaftale med potentielle investorer, eller er der? Mon ikke vi kan hjælpe hinanden lidt herude også, uden at der skal gå Løvens Hule i den.

6: Stolthed. Jeg er stolt over at sige at ja, jeg bor i udkantsdanmark (eller vandkantsdanmark, som jeg så heroisk prøver at omdøbe det til). Der er en ny bølge af fællesskab på vej, vi er holdt op med at gå og vente på at der kommer nogen og “redder” os. Vi må snakke sammen, og bruge de styrke vi har.

7: Natur. Og nej, juletræsplantager er IKKE natur. Der er en del udkantskommuner der prøver at sælge sig selv på naturen, men i mange tilfælde er det følelsen af natur de prøver at sælge, og ikke den biologiske definition af natur. Tør vi naturen? Tør vi give plads til den? Tør vi tage debatten? Biodiversitet er ikke kun for de smarte akademikere inde i storbyen. Biodiversitet vedrører også os. For NEJ, vi er ikke gode nok. Naturen er OGSÅ trængt herude hos os. Biodiversitet er et ord der vedkommer os, og vi skal huske at naturen ikke er for givet,vi skal aktivt give den plads, ellers forsvinder den.

8: Kunst, kultur og kreativitet. Jeg er ikke selv storforbruger af dette punkt. Men det hører med, også ud over hvad der skal stå i midten af rundkørslen. Et samfund med overskud til kunst og kultur, vil også gro kreative rødder der kan give ideer og stabilitet til selvsamme samfund. PS. jeg syntes forresten det bedste man kan gøre ved en rundkørsel er at køre grus ud, og så ellers lade den vokse til af ukrudt. Helt seriøst.

9: Underholdning til de unge. Det er ikke raketvidenskab. Unge der keder sig, begynder at opfører sig træls. På Færøerne sættes kriminelle unge til at bygge minigolfbaner i stenlandskabet. Det er jo ikke fordi de regner med at skabe den næste mini-golf superstjerne, eller fordi det der med at skabe en minigolfbane i et landskab der består af sten og får er super nemt. Men, det er hårdt arbejde, det kræver samarbejde og man kan se et resultat når man er færdig. Lad os give de unge et sammenhold og lade dem skabe, også før de bliver kriminelle.

10:  Foreningsliv. Det er noget vi danskere (og isærdeleshed os her i vandkanten) kan! Foreningsliv og frivillligt arbejde. Det skal støttes, og skal IKKE være en forudsætning for at ældre kan få frisk luft eller at grøftekanten ikke flyder over af plasticbærgere fra McD. Jeg har selv kæmpe taknemmelig for de år jeg fik i den lokale dykkerklub. Jeg lærte at tage ansvar, jeg lærte at interagere med andre aldersgrupper end min egen, jeg lærte at stå på egne ben og jeg lærte at du faktisk kan gøre noget og at din stemme har betydning.

Og hvad jeg selv stemmer? Tjaa, duk op i den lokale sportshal d. 21/11-2017 og spørg, jeg lover at svare ærligt. Måske vi kan lære noget af hinanden.

"Øhhh, hvor skal vi hen du?" Foto: Lilli Gruwier

“Øhhh, hvor skal vi hen du?” Foto: Lilli Gruwier

 

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *