Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/framework/functions-wordpress.class.php on line 258 Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 111 Tinder Vs. havnefester | Livet i Vandkanten

Tinder Vs. havnefester

Delebiler bruges flittigt til at besøge den lokale genbrugsstation. Foto: Lilli Gruwier
LetsGo Vs. Byensbil
08/12/2017
www.landsbyklynger.dk
Landsbyklynger – mød op, støt op
09/01/2018

Tinder Vs. havnefester

Der findes en bred vifte af populære apps der simpelthen ikke virker herude i udkantsdanmark. Jeg har tidligere omtalt Pokèmon Go og diverse lej-en-bil apps. Men der er endnu en app der har trænge kår herude. Heldigvis findes der alternativer.

Tinder

Vi kommer nemlig ikke uden om Tinder. En lokation baseret dating app. Man ser et billede, navn og titel på de profiler af det modsatte køn (eller samme, afhængig af hvilken indstilling den er sat til, der er dog stadig kun to forskellige køn at vælge imellem) der er inden for en nærmere defineret geografisk afstand, fx 10 km.

Så kan man enten sige “dur ikke, væk” og i ægte prinsesse maner “swipe” til den ene side, eller tænke “hmm, interessant” og swipe til den anden side. Nu kommer finten.

Hvis begge parter har swipet til positiv side, matches de, og de kan nu indlede en samtale, fx med “Det er fordi jeg steger hanekyllinger!” eller noget andet vittigt. De fleste udgaver af “Kommer du her tit?” og “Er du til noget?” er vist efterhånden afprøvet. Herude er den bare kun interessant hvis jeg sætter radius til maksimum, for så kan den nå miniputstorbyen Århus, sorry, Aarhus. Ellers er jeg ret hurtigt bladret igennem den lille håndfuld enlige hankøn der leder efter deres livs kna.., sorry, kærlighed.

Det minder lidt om en historie min far engang fortalte. Nemlig hvordan graden af indavl (eller var det styrken på lokalaccenten?) på landet i gamle dage faldt, da cyklen blev hver en staldknægts eje. Med indtoget af cyklen steg den radius hvor man kunne søge passende mage. Og dermed udviskes grænserne. Tinder er nok nutidens cykel.

Nu er alt jo ikke Tinder, og der er heldigvis andre måder at møde sjove folk.

Jamen så ses vi på fredag 

I sommer købte jeg i anden anledning en stak zinkbaljer fra en mand i en nærliggende landsby. Jeg kender ikke manden, men han afslutter handlen (kontant forståes… og da jeg skulle bruge en kvittering var det heldigt baljerne allerede var pakket i bilen, og jeg selv havde en blok + kuglepen med i lommen) med at sige “jamen vi ses jo på fredag”. Åhh shit, hvad har jeg nu sagt ja til? Kom jeg i kvitteringudvekslingsfasen til at underskrive en eller anden form for uskreven regel?

“Til havenfesten” var hans forklarende svar på mit noget uforstående ansigtsudtryk. Åhh, ja. Den lokale havnefest. Den lokale havnefester og de berygtede halballer. Her siges det at de fleste par kan finde sød musik (Susi og Leo og den lokale harmonikaafdeling spiller op til dans) og eksotiske drikkevare (er du til Tuborg eller Carlsberg? eller noget af det der sukkerstads med brus?). Jeg har dog kun stukket ind forbi en enkelt gang sidste år, da jeg fraværende skulle tømme vores båd (Regnmåleren) for vand.

Jeg elsker at folk har en fest, en folkefest. Jeg er dog mere til at møde folk i anden sammenhæng. For en tredie mulighed er det rige foreningsliv vi har. Ligemeget om du er til dans eller dykning er der helt sikkert en lokalafdeling der mangler lidt ildkraft. Hvis man bare sidder derhjemme, stirre på sin tomme tinder og venter, sker der ikke noget.

Udkantsdanmark kræver at du kommer ud af fjerene, lægger telefonen væk og siger hej til naboen. Og hvem ved, måske er vedkommende sød og single?

Tinder i udkantsdanmark

Tinder i udkantsdanmark

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

4 Comments

  1. Mitzie says:

    Griner højt! Kan relatere til så meget af det du skriver om livet i vandkanten, selvom min udsigt er æ westerhaw 🙂 iøvrigt en fin parallelisering af tinder og cykler ??

  2. Tina Trold says:

    Aij skægt Lilli. Der er noget meget lokalt ved havnefest og halbal. Men noget er sket siden jeg var til det sidst. Fx var jeg for første gang til julefrokostfest og dans i den lokale hal her i Hornslet. Der var meget få unge. De halballer jeg husker fra tidligere, ok meget tidligere sådan for 25 år siden 😉 var der alle aldre.
    Ved ikke hvor de går hen de unge. Men det finder jeg nok snart ud af for mine drenge har snart alderen ?
    God jul til dig og din familie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *