Udflytningen er en uønsket gave til Udkantsdanmark

www.landsbyklynger.dk
Landsbyklynger – mød op, støt op
09/01/2018
Stendaldermandens fjernsyn. Lugten af brænderøg. Alt er godt. Foto: Lilli Gruwier
Har du snakket med din skorstensfejer idag?
23/01/2018

Udflytningen er en uønsket gave til Udkantsdanmark

Jeg elsker at vågne i København, men jeg elsker også at jeg kun er på besøg og snart er på vej hjem til mit udkantsdanmark igen. Foto: Lilli Gruwier

Jeg elsker at vågne i København, men jeg elsker også at jeg kun er på besøg og snart er på vej hjem til mit udkantsdanmark igen. Foto: Lilli Gruwier

Jeg er så heldig at have både familiære og arbejdsmæssige muligheder for at tage til Danmarks hovedstad, København.

Idag vågnede jeg op med udsigt til Søerne og en “gave” til udkantsdanmark. En gave jeg tror giver bagslag. Den famøse udflytning af statslige arbejdspladser… Politiken behandler sagen med en lettere ironiserende og negligerende tone, og jeg tilslutter mig altså koret der råber symptombehandling.

Udover splittede familie, tabt viden, udgifter til flytning og integration af ikke-frivilligt flyttede medarbejdere er der et andet træls aspekt der lidt drukner i debatten.

Vi er simpelthen ikke gode nok, os der allerede er her? Vi er simpelthen ikke i stand til selv at finde på noget at lave? Vi er simpelthen nød til at få specifikke jobfunktioner tvangspåduttet?

Vi er jo nogen herude der gerne VIL og KAN arbejde. Udfordringerne for os ligger i dårligt internet, manglende tryghed i hverdagen, manglende offentlig transport, lukningstruede skoler og nedlægning af tidligere velfungerende og etablerede statslige arbejdspladser.

Vi bør i stedet fokusere på at understøtte os der allerede bor her, og aktivt har valgt livet uden for København, i stedet for at tvangsflytte erhverv og folk der alligevel ikke har kontakt til den nye lokalitet.

Morgen med udsigt til Søerne i landets hovedstad. Det er altid dejligt at få en skud storby hos gæstfri familie. Foto: Lilli Gruwier

Morgen med udsigt til Søerne i landets hovedstad. Det er altid dejligt at få et skud storby hos min gæstfri familie. Foto: Lilli Gruwier

1 Comment

  1. Hanne Mogensen says:

    Helt enig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *