Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/framework/functions-wordpress.class.php on line 258 Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 111 Man smider ikke katten ud for natten i 2018 | Livet i Vandkanten

Man smider ikke katten ud for natten i 2018

31 januar 2017 blev tilbragt i en shelter på Syddjurs, med udsigt, bålrøg og godt selskab.
Top 5 over mindst læste indlæg i 2017
13/02/2018
Fra skrot til slot: Stærk skoletjeneste som bosætningstrategi
07/03/2018

Man smider ikke katten ud for natten i 2018

Søs lader op til en endnu en nat udendørs. Foto: Lilli Gruwier

Søs lader op til en endnu en nat udendørs. Foto: Lilli Gruwier

“Man smider ikke katte ud for natten i 2018”

Kommentaren faldt på Instagram, til et billede af min kat (Søs) og en kort tekst om at hun bliver lukket ude om natten.

Offentlig kommentar på instagram

Offentlig kommentar på instagram

Kommentaren er et udtryk for noget jeg tit møder, især i mit tidligere meget aktive virke som skildpaddenørd, og i endnu højere grad i det offentlige rum når debatter som den famøse giraf Marius rammer (kan I huske det? Zoo i kbh formastede sig til ikke alene at skyde en giraf, men gudhjælpe mig også dissekere den foran Børn! og uhh skræk og ve FODRE DEN TIL LØVERNE!). Nu handler det dog ikke om Marius, men om min stakkels kat der tilbringer natten i 2018 udenfor.

En tør kommentar fra mig om at den altså også var ude om natten i 2017, og nok ikke havde opdaget at kalenderen var skiftet hen over nytåret, retfærdiggjorde åbenbart ikke mine handlinger… “Det er stadig forkert” skrev vedkommende.

Men nej, det der er forkert er en egoistisk tankegang hvor man overfører MIT BEHOV SOM MENNESKE til dyr. JEG bryder mig ikke om at bliver lukket ude hele natten, ergo bør min kat heller ikke bliver lukket ude. WRONG!

Nu må vi altså snart stoppe op og anerkende at der er forskel på dyrs behov, og menneskers behov. Og der er også forskel på de enkelte dyrs behov.

HVIS min kat ikke havde tilbragt hver nat udenfor, og derfor har en temmelig tyk vinterpels, HVIS hun ikke fik ordenligt foder (og her regner jeg også de mus hun selv fanger på daglig basis med), HVIS hun nu var vokset op indespærret i en lejlighed og ikke havde etableret sit eget territorie, HVIS hun ikke fik ormekur, loppekur, vacciner og hvad der ellers skal til for at holde hende i form, HVIS der ikke var massere af tæppefyldte huler i læ under halvtaget, (og en stald fuld af får hos naboen), og HVIS hun ikke præcis klokken 2 am vækker mig med besked om at blive lukket ud NU! Ja så ville det måske være synd.

Men det er ikke synd, hun får lov at være kat, hver dag og hver nat året rundt, også i 2018.. Hun lever ikke sit liv indespærret for at dække MIT behov for et kæledyr, tværtimod får hun lov at dække de behov som en kat nu engang har.

Jeg tør næsten ikke nævne hvor mine skildpadder tilbringer vinteren…

katten Søs hygger indendørs, inden hun lukkes ud for natten. Foto: Lilli Gruwier

Katten Søs hygger indendørs, inden hun lukkes ud for natten. Foto: Lilli Gruwier

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

2 Comments

  1. Henriette says:

    I hear you…selvfølgelig skal hun ud om natten!
    Skildpadderne? Dem har du da kølet ned i et køleskab….har du ikke??
    Henriette.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *