Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2695 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2699 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3581 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/framework/functions-wordpress.class.php on line 258 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 536 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 537 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 539 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 554 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 557 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 87 Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 111 Fra skrot til slot: Stærk skoletjeneste som bosætningstrategi | Livet i Vandkanten

Fra skrot til slot: Stærk skoletjeneste som bosætningstrategi

Søs lader op til en endnu en nat udendørs. Foto: Lilli Gruwier
Man smider ikke katten ud for natten i 2018
26/02/2018
Hele holdet!: Foto: Lotta Lemche/Tv2
Kamp til Hækken på TV2 – En sejr på hele naturens vegne!
02/04/2018

Fra skrot til slot: Stærk skoletjeneste som bosætningstrategi

Jeg har en datter. Jeg er selvforsørgende. Jeg deltager aktivt i hverdagen omkring mig. Jeg er den slags type udkantskommunerne gerne ser kommer og bosætter sig. Køber et hus, involverer sig i den lokale musikforening, lægger penge i kommunekassen, betaler skatten, ik´ begår kriminalitet, melder ind på borger-appen når der er huller i vejen, har et ok helbred, køber ind lokalt, hilser pænt på buschaufførren når han kører forbi, og bla bla bla (indsæt selv en smiley der pudser glorien).

Jeg har som sagt en datter, og det er først når man har fået børn, man forstår hvor rodfæstende det kan være. Der hvor min datter har det godt, der vil jeg være (og blive). Hun er børnehavebarn nu, og det næste er derfor at overveje skolevalg.

Jeg havde en meget positiv oplevelse i sidste uge. Normalt blander jeg ikke mit arbejdsliv ind i mit liv her på bloggen, men nogengange sker der overlap der sætter tanker igang. Jeg er affaldsformidler, og står for fx rundvisninger på de lokale genbrugsstationer for skoler. I den sammenhæng deltog jeg aktivt i en messe, hvor udvalget af skoletjenestetilbud i Norddjurs Kommune kunne fremvise deres tilbud for kommunens lærer og pædagoger.

Hiphurra for det!

Det er jo ikke nok at vi har en faktisk udemærket palet af skoletjenestetilbud, det er heller ikke nok at vores gode lærer og dagtilbud gerne vil gøre brug af dem. Det kræver også en politisk opbakning, og en infrastruktur der kan understøtte det. Rigtig mange kommuner har de sidste år nedskrevet en bosætningsstrategi, og der er mange gode tanker og tiltag der kan inspirer og vende en negativ befolkningstilvækst.

Det var egentligt ikke bosætningsstrategi der var på dagsordenen til messen, men lur mig om ikke det kan brede lidt ringe i vandet, og vise at vi altså godt kan noget herude! Jeg er ihvertfald stolt af det både Norddjurs og Syddjurs pt. iværksætter for at tiltrække flere gode familier til vores vandkant. Og skolerne er bare virkelig vigtige.

Jeg går efter en skole med en lokal forankring, med en grøn profil, med et stærkt socialt sammenhold og gerne en høj faglighed. Lysten til at inddrage de lokale styrker i undervisningen og dagligdagen er altså et virkelig godt salgargument.

Udover et virkelig pænt besøgstal bakkede vor Borgmester Jan Petersen (S) op om messen, hvilket sender et godt signal til lærerne, og støtter os skoletjenester i, at vi gør noget rigtigt. Det er hans ord om en skoletjeneste fra skrot til slot jeg har hugget til overskriften. Jeg selv står for skrottet, og det lokale Herregårds museum Gl. Estrup (som virkelig også rykker på formidlingen, og har stor fokus på lokalhistorie) står for slottet. Borgmesteren og jeg fik iøvrigt en fin snak om den lokale golfbane, der er anlagt ovenpå en gammel losseplads, der ligger også et par gode historier og gemmer sig der!

Borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen (S) bakker om om de gode skoletjenestetilbud der findes i hele kommunen. Herved det nye logo for Læring Norddjurs. Spændende udvikling! Foto: Lilli Gruwier

Borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen (S) bakker om om de gode skoletjenestetilbud der findes i hele kommunen. Herved det nye logo for Læring Norddjurs. Spændende udvikling! Foto: Lilli Gruwier

Hov Lilli! Hvorfor står du med en badebold? Jo, det er fordi den er lavet af en plastiktype der hedder PVC, der er noget bøvl hvis det ender på forbrændingen, og derfor skal afleveres til deponering på genbrugsstationen. Og så ikke mere affaldsformidling i denne omgang.

Der er lidt omtale af messen her: https://stiften.dk

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/3/f/1/livetivandkanten.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *